Jump to content

Magyar Muser Thread

*glam*

Recommended Posts

Megoldás:egy kicsit több cukor Matthew kávéjába és újra a régi hiperaktiv Matt lesz.:rolleyes: (Bocsánat,ez még nekem is fájt)

Na jó,de én csak 20 éves vagyok és azért annyira nem hasonlítok rá.

Egyébként sem hiszem,hogy a kűlseje az,ami a leginkább vonzová teszi Matt-et a nők számára.

Azthiszem inkább a kisugárzása és az,hogy annyira különleges ember.

Nekem max.akkor lenne ilyen szintű kisugárzásom hogyha elmennék csernobilba.:D

Na de azért én se vagyok egy egyszerű eset.:p:$

Megoldás:egy kicsit több cukor Matthew kávéjába és újra a régi hiperaktiv Matt lesz.:rolleyes: (Bocsánat,ez még nekem is fájt)

Ez azért nekem is!!! hogy fogok ilyen fájdalmakkal aludni???:LOL: :LOL:

Valamiért tényleg hihetetlen kisugárzása van a fickónak, pedig nem az a típus, akin úgy rögtön meg akad az ember szeme... Különleges egy emberke! ez az ami nekem szimpivé teszi.

Őszintén szólva én sem tudom,de amióta láttam azóta félek.:eek:

Egyébként tetszik neked Matt Bellamy úgy,mint férfi?

Csak azért kérdem,mert én is ikrek jegyben születtem és állitólag arcra úgy 50%-ban hasonlítok rá.

Én kicsit magasabb vagyok és kicsit hosszúkásabb az arcom.

Most ezt csak azért hoztam fel,mert ha Matt jó pasi akkor evidens,hogy a hasonmása is az.:happy:

Bocsánat ha sok hülyeséget beszélek.:(

ikrek? ajjajj!^^ egy Halaknak jobb, ha távol tartja magát tőlük... :rolleyes:(tapasztalat)

Valamiért tényleg hihetetlen kisugárzása van a fickónak, pedig nem az a típus, akin úgy rögtön meg akad az ember szeme... Különleges egy emberke! ez az ami nekem szimpivé teszi.

hát igen, a karizmatikus kisugárzása tényleg vonzóvá teszi, nekem csak egyvalami van, ami nem tetszik benne, az hogy olyan ki***ott gyorsan beszél, hogy ha tudnék angolul akkor se érteném még a felét se :stunned:

Marha jó ez a thread! Nem gondoltam, hogy így be fog indulni, amikor több mint 2 hónapja először írtam ide!

Egy kicsit rácáfolnék a dologra. Pl. ha megnézed a régi koncerteket és meghallgatod őket. Matt most sokkal tisztábban énekli végig a dalokat, sokkal szebben. Pl. a Newborn-nál sem lehet már annyira hallani, ahogy kapkod a levegő után. Úgyhogy, hangilag mindenképpen jót tett neki a szünet;)

Sajnos, régi koncertek közül sokat nem láttam, talán a legrégebbi koncertem 2001-es, ami teljes. De az az igazság, hogy a mostaniakról annyi tényleg hiányzik, hogy valahogy sokkal lendületesebb volt a koncerteken! Ugrált, őrjöngött, mint egy elmebeteg, és nekem ez nagyon tetszett:) ahogy együtt él a zenéjével.

A gitárjátéka és a zongora játéka, szerintem tökéletes! Mindig leesik az állam, ha egy koncertet nézek, hogy ekkora ugrálásokkal, hogy tud ennyire szépen és tisztán játszani. És baromi sok újdonságot behoznak, vagy legalább is nagyobb közönség felé eljuttatnak.

Az ilyen kivetítés és színpadtechnika most már hozzátartozik a koncertekhez. Gondolom, ha esetleg valaki unatkozna, akkor is találjon magának valamit a színpadon, hogy nézhesse. Pl. általában észre se szoktam venni, hogy mi a színpad kép. Lehet, hogy disznó dolog tőlem, de inkább figyelem azt, hogy a kedvenc zenészeim milyen fejeket vágnak játék közben, a mozgás kultúra meg ilyenek. :D

Úgyhogy, aki jön Bécsbe írjon majd nekem egy beszámolót a színpadképről, hogy mit kellett volna látnom, ha azt figyeltem volna. Jó?

Azt kell mondjam, hogy mindennel egyetértek, amit írtál. És mostmár én is pontosan tudom, mi hiányzik. Az őrültség! Mintha kissé megkomolyodott volna... ez az. A többivel nincs semmi baj! Hangja is tényleg szebb. Nekem először a Starlight-ban tűnt fel. A studio felvételen olyan fényes a hangja... szinte csillog :)

A szinpadképben is igazad van. Pont ma néztem meg újra a Glastonbury koncertet és rájöttem, hogy nem sokkal egyszerűbb mint a mostani, csak eddig nem vettem észre! Matt-ék figyelése teljesen lekötött. Most direkt néztem a szinpadot is. Viszont ez azt jelenti, hogy mostanában azért zavar a szinpadkép, mert a zenészek nem kötnek le :( Vagy talán nem kéne annyi Muse videot néznem, mert még immunis leszek rá :)

Ezer kösz! Megvilágosodtam!

nah jó, nem azé' szeressük őket, ahogy öltözködnek, de Matt akkor is édes, ehhez ragaszkodom :)

OK! Én csak azt mondtam, hogy más miatt óriási a pizsamás kép! Egyébként - ha nem is úgy tűnik, abból amiket írogattam - én szeretem azt is ahogy öltözködnek! Meg azt is, ahogy beszélnek.

Kiváncsi vagyok,vajon ha Freddy Mercury élne,mi lenne a véleménye Matt-ről,meg magáról a Muse-ról.

Szerintem a halála óta két olyan énekes született angliában akinek a tudása felér Freddyével.

Az egyik természetesen Matthew a másik a Darkness kissé lökött frontembere.

Bár Justin Hawkins inkább olyan,mint egy elcs*szett Mercury reinkarnáció.:D

Azt is érdekes lenne egyszer kipróbálni,hogy milyen lenne ha Matt, Queen slágereket énekelne.

Szerény véleményem szerint,jobban sűlne el a dolog,mint Paul Rogers-el.

Az pedig a hab a tortán,hogy ez a srác brutálisan jó gitáros és a zongorán is gyönyörűen játszik.

Azthiszem nem mondok nagy butaságot ha azt állítom,hogy Matt jelenleg a világ legjobb frontembere és a Muse a 21.század Queenje.

Pl.azt az éneklést amit a Micro Cuts-ban művel,még egy profi operaénekes is megirigyelné.

Azonban tud ő vadúl és dobhártyaszagattóan is énekelni,jó példa erre az egyik kedvencem a Hyper Music.

Minden tiszteletem az övé.

Szerintetek is megállná a helyét Matt,mint a Queen énekese?

Szerintem megállná a helyét. De nem szeretném, ha Queen számokat énekelne. A Muse számokat sokkal jobban szeretem. Mondjuk az Innuendo-t feldolgozhatnák... az a kedvencem Queentől.

Szerintem is a legjobb frontember manapság! Bár az a baj, hogy nem ismerem azokat, akik még szóba jöhetnének. Pl. azt a fickót sem, akit említettél...

(A külső-kisugárzás dologról már korábban kifejtettem a véleményem itt kb. másfél hónapja. Nem ismétlem magam... így is túl sokat írok ide :))

hát igen, a karizmatikus kisugárzása tényleg vonzóvá teszi, nekem csak egyvalami van, ami nem tetszik benne, az hogy olyan ki***ott gyorsan beszél, hogy ha tudnék angolul akkor se érteném még a felét se :stunned:

Tényleg valami szörnyen nehezen érthető akcentusa van! Iszonyat nehezen értem meg, amit mond. Próbálom szoktatni hozzá a fülem.;)

Marha jó ez a thread! Nem gondoltam, hogy így be fog indulni, amikor több mint 2 hónapja először írtam ide!

Annak én is örülök, hogy beindult a magyar rész! Tök jó tudni, hogy azért nem csak én vagyok ilyen elveszett lélek, aki a barátaira rá akarja tukmálni a Muse-t! :D

Azthiszem ezt nektek is látnotok kell.

Kiváncsi voltam,hogy a hazai kritikusok hogy vélekednek az új Muse albumról és az egyik oldalon meglepő írásba botlottam.

Bevallom,eddig csupa jót olvastam a Blackholes...-ról,de az egyik zenei oldalon csúnyán lehúzták.

Szerintem érdemes elolvasni,mégha nem is értetek egyet az úriemberrel.

Érdekelne a véleményetek,illetve az,hogy nagyon megverjük-e a bácsit ezért vagy de?:mad::D

Jó,belátom,hogy az Absolution jobban sikerűlt de azért nálam a Blackholes and Revelations simán 8/10.

Abban mondjuk igaza van,hogy az Absolution után,a rajongók nem pont erre számítottak,de legalább volt merszük újítani.

Na mindegy,kérlek reflektáljatok a felháborodásomra,mert nagyon kiváncsi vagyok a véleményetekre!

Íme az a bizonyos kritika:

(hogy a keze száradjon le!)

http://www.passzio.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=8660

Teljesen más téma:

A muse Pink Floyd-szerű koncept albumra készűl!

Állitólag,többek között 15 perces zongora szólókra is lehet számítani!!!

Azthiszem méltó folytatása lesz az Absolutionnak.

Jővő év elején kerűl a boltokba.

Itt olvashattok róla:

http://www.rockhalo.hu/cikk/205960/

Na ezt én is olvastam a múlt héten, csak mivel én úgy tudtam, hogy a BH&R is ezzel a koncepcióval indult, nem hittem el, hogy a következő albumról van szó. Szerintem akkor úgy lehetett, hogy ezt a koncepciót tolták az új lemezre, és még előtte gyorsan kiadtak egy populárisabb albumot. Remélem tényleg kijön a jövő év elején az új album. Szörnyen boldog lennék, ha ez igaz lenne! :) :) :) :) :)

Ezt a kritikát már olvastam korábban... Engem annyira nem rendített meg. Szerintem ez egy őszinte kritika egy olyan embertől, aki nem igazán szereti a Muse-t. Azért elismerés is van benne... és őszintébbnek is hat, ha mellette azt is leírja, ami nem tetszik neki. Ez egy vélemény, és végülis eléggé helytálló.

Ha már magyar kritikáknál tartunk, Absulotion-ról olvastam egy jót. Mindjárt megkeresem...

Darkness-be belehallgattam. Hát annak a fickónak is van hangja! De erre a hangulatú zenére nem tudok rezonálni, úgyhogy nem mélyedtem nagyon bele... Kicsit meglepődtem, hogy a Muse mellett ez a másik kedvenced... Reméltem, hogy nekem is tetszeni fog. Szivesen fedeznék még fel együtteseket... rengeteg mindent nem ismerek. Tudtok még ajánlani valamit, amit meg kéne hallgatnom, abból kiindulva, hogy kedvencem a Muse?

Megvan: http://www.hardrock.hu/?q=node/1439

Ennek szinte minden szavával együtt tudok érteni. Valahogy annyira jó érzés ilyeneket olvasni. Jó tudni, hogy mások is értik, hogy miért annyira jó a Muse!

Az idézetek is pont passzolnak. Véletlenül pont olvastam azt a könyvet... Bár azt hiszem az első idézet az eredeti szövegkörnyezetében egészen másra vonatkozik. „Elsősorban ezért szeretem ezt a csodálatos hangot: nem az erejéért és nem a szomorúságáért, hanem azért, mert egy esemény, amelyet a rengeteg hang készített elő, messziről érkezett hangok, s mind azért haltak meg, hogy ez az egy megszülessék." De számomra ez az idézet a válasz arra, hogy sokan mindig elődekhez hasonlítják Matt hangját...

Hát őszintén szólva nem igen ismerek hozzájuk fogható,illetve hasonló együttest.

Talán a Dream Theather,de az inkább progresszív metál és az énekesük sincs olyan jó,mint Matt.

Nekem nagyon kevés kedvenc zenekarom van és azok is inkább hagyományosabb metált játszanak.

De a brittpopot is szeretem,itt van például a Killers

Bár ők amcsik,de ugyanakkor nagyon jó és érdekes zenét csinálnak.

Nem elhanyagolható tény,hogy jobb hitelesebb brittpopot játszanak,mint az angol bandák.

Szóval nemigen tudok mit ajánlani,hiszen az esetek 99%-ban Muset hallgatok.

Te egyébként szerintem nem kedveled annyira a metál zenét,ezért is nehéz a dolgom.

Ez persze egyáltalán nem tragédia,a Muse úgy is százszór többet ér bármelyik metál csapatnál és inkább veszem meg a Blackholes and Revelationst,mint az Iron Maiden új lemezént.

Többet nyújt számomra és a Darkness is inkább csak bulikba való,nem lehet igazán elmélyedni benne.

Mindenesetre akiket ajánlottam,azokkal érdemes egy próbát tenned!

Érdekes nekem most feljöttek azok a számok,amiket te a kedvenceid közé soroltál.:)

(Hysteria,Time Is Running out,Assassin,Apocalypse Please,)

Mindig mások az aktuális kedvenceim.

Megvan: http://www.hardrock.hu/?q=node/1439

Ennek szinte minden szavával együtt tudok érteni. Valahogy annyira jó érzés ilyeneket olvasni. Jó tudni, hogy mások is értik, hogy miért annyira jó a Muse!

Az idézetek is pont passzolnak. Véletlenül pont olvastam azt a könyvet... Bár azt hiszem az első idézet az eredeti szövegkörnyezetében egészen másra vonatkozik. „Elsősorban ezért szeretem ezt a csodálatos hangot: nem az erejéért és nem a szomorúságáért, hanem azért, mert egy esemény, amelyet a rengeteg hang készített elő, messziről érkezett hangok, s mind azért haltak meg, hogy ez az egy megszülessék." De számomra ez az idézet a válasz arra, hogy sokan mindig elődekhez hasonlítják Matt hangját...

Ezt a kritikát már olvastam egyszer,régebben és hozzád hasonlóan,nekem is nagyon tetszett.

Tényleg megvan fogalmazva benne a lényeg én is maximálisan elégedett vagyok vele.:)

Amúgy a hazai kritikusok 100% hasonlóan pozitív véleményt alkotott annak idején az Absolutionról.

Nekem ez az album a csúcs az etalon.

Bízom benne,hogy a jövőre megjelenő album,ezt a vonalat viszi tovább.

Vagy legalább részben visszatérnek ehhez a stílushoz.

Mellesleg én biztos vagyok benne,hogy 2007-ben kijön az új lemez.

Még soha nem szerepelt ennyire jól az britt slágerlistákon a Muse.

Most hiba lenne a srácoktól,ha nem ütnék azt a bizonyos vasat,amíg az meleg.

Te egyébként még milyen együtteseket preferálsz?

Hát igen, én nem a rock/metal zenéből "jöttem"... :) előzőleg az R'n'B-t, hip-hop-ot hallgattam... De soha egy előadót sem szerette annyira mint a Muse-t! (Én is 99%-ban Muse-t hallgatok már vagy egy éve. Most egy szám van az MP3-lejátszómon, ami nem Muse.)

Pont azt is(!) szeretem a Muse-ban, hogy nem nagyon számítanak a stílusok közti határok! Mixel mindent a tetszése szerint... Nekem főleg az a lényeg, hogy tánczenei alapok (mondjuk dob alapok) is legyenek benne. A Muse számokban a dob alapok is változatosak. Én az Endlessly-t is nagyon szeretem. Emlékeztet egy régi kedvencemre, volt egy ilyen dance szám: L'esperanza volt a címe... Nem tudom ismeri-e valaki közűletek. Vagy a Falling Away With You basszusa a refrén alatt pont olyan, mint egy Missy Elliott számban: Watcha Gonna Do. Amiket említettél, azokba bele fogok hallgatni. Köszi!

Tök jó, hogy mindig hamar reagálsz! :) :)

Ezt a kritikát már olvastam egyszer,régebben és hozzád hasonlóan,nekem is nagyon tetszett.

Tényleg megvan fogalmazva benne a lényeg én is maximálisan elégedett vagyok vele.:)

Amúgy a hazai kritikusok 100% hasonlóan pozitív véleményt alkotott annak idején az Absolutionról.

Nekem ez az album a csúcs az etalon.

Bízom benne,hogy a jövőre megjelenő album,ezt a vonalat viszi tovább.

Vagy legalább részben visszatérnek ehhez a stílushoz.

Mellesleg én biztos vagyok benne,hogy 2007-ben kijön az új lemez.

Még soha nem szerepelt ennyire jól az britt slágerlistákon a Muse.

Most hiba lenne a srácoktól,ha nem ütnék azt a bizonyos vasat,amíg az meleg.

Te egyébként még milyen együtteseket preferálsz?

Nekem mondjuk az Origin Of Symmetry a kedvencem. Elsőre az Absolution-t vettem meg (Time Is Running Out miatt...), aztán úgy kezdtem el hallgatni az OOS-t, hogy úgysem lesz jobb... De jobb volt! Teljesen váratlanul ért, hogy olyan albumot találtam, amelyen mindegyik szám a leges-legközelebb áll hozzám. :) :)

Hát az én második kedvenceim nem együttesek, hanem énekesek: Björk és Tori Amos. De elég sok HIM-et hallgattam, és a Muse-t a The Rasmus-on keresztül ismertem meg. (Hála Laurinak! Azóta TR-t nem nagyon hallgatom...) Még Missy Elliott nagy kedvencem régről, meg Timbaland (ha ez mond valamit...) Alt rock-ban meg Garbage, Queens Of The Stone Age. Mióta ismerem Muse-t, sokat nézem az MTV2-t: onnan most a kedvenc számaim: Shoot The Runner (Kasabian), Over And Over (Hot Chip) :)

Neked mik most a kedvenc számaid, ami nem Muse?

RnB,az bizony igényes zene!:)

De a hipp-hopp is nagyon jó.

Én példáúl nagyon bírtam egy időben a Beastie Boyst.

A Prodigyt is imádtam,ami azért tartalmaz némi hipp-hopp beütést,ha nem is túl sokat.

A muse-ban viszont minden benne van.

Ez a csúcs.;)

Teljesen igazad van,ahhoz,hogy valaki Muset hallgason nem kell rockernek lennie.

Ez a zene mindenkit rabúl ejthet aki fogékony az igényes,emoncionális de "ütős" zenére.

Nem számít honnan jöttél vagy elötte mit hallgatál.

A Muse bármilyen stílus kedvelőjét megragadhatja és ez a legszebb az egészben.

Egyébként néhány számnak tényleg van egy kis RnB vagy éppen Hipp-Hopp feelingje.

Ez nekem kifejezetten tetszik.

A Supermassive Blackhole is ezért olyan király például.

Nem kifejezetten rock,de mégis nagyon jó kis szám.

Hé,a Him-et én is bírom.:)

De a Rasmus is jóság.

Azonban egyikért se rajongok,nem veszem meg az albumjaikat.

Csak úgy hébe-hóba hallgatom őket.

A kedvenceim ami nem Muse:

Killers -When you where young->ez a szám nekem nagyon tetszik.Mélyen megérint,de csak a klippel együtt hat igazán.

He he,nagyából ennyi.

Mondtam,hogy 99%-ban Muset hallgatok.

Elötte egyébként más volt a kedvencem,ez pedig nem más,mint a Queensryche.

Van egy régi számuk ami kb.olyan hatással van rám,mint a Muse lírai munkái.

Az a címe,hogy Silent Lucidity.

Meg kell hallgatnod és látnod kell hozzá a klippet,mert nagyon mélyen megérinti az ember lelkét!

Ej,nem mükszik a linkelésem:(

De ha felmész a hivatalos oldalra ott a relases menüpontból válaszd ki az Empire albumot és már "pörög" is.

Ott megnézheted a klippet,ha gondolod.

Beírtam őket keresőbe...

Érdekes, hogy a klippet említed. Muse számoknak nem kell klipp... nem is nagyon tudnak hozzá jó klippet csinálni. Szerintem csak a Dead Star és a Supermassive Black Hole sikerült igazán jól! De lehet, hogy csak azért gondolom, mert ezeket eleve klippel hallottam először... Szerinted melyik a legjobb Muse klipp? (Persze legjobb klipp mindig a live felvétel...)

Beírtam őket keresőbe...

Érdekes, hogy a klippet említed. Muse számoknak nem kell klipp... nem is nagyon tudnak hozzá jó klippet csinálni. Szerintem csak a Dead Star és a Supermassive Black Hole sikerült igazán jól! De lehet, hogy csak azért gondolom, mert ezeket eleve klippel hallottam először... Szerinted melyik a legjobb Muse klipp? (Persze legjobb klipp mindig a live felvétel...)

Én mégis egy klipp miatt szerettem meg őket,mégpedig a Bliss videóklippje miatt.

Nekem az a kedvencem.

Azzal a zenével együtt,nagyon ütős.

Egyébként azért nem müködött a link,mert az releases,nem pedig relases.

Íme helyesen:

http://queensryche.com/releases/empire/index.html

Azóta már megnéztem... Muse mellett kicsit átlagosnak tűnik. Anybody Listening? nekem jobban tetszik. És erről eszembe jutott egy másik nagy kedvencem: Linkin Park. Persze Muse-t nem súrolja, de azért nagyon jó! Legjobban az "üvöltős" részeket szeretem. Meg abban is van hip-hop rendesen!

Azóta már megnéztem... Muse mellett kicsit átlagosnak tűnik. Anybody Listening? nekem jobban tetszik. És erről eszembe jutott egy másik nagy kedvencem: Linkin Park. Persze Muse-t nem súrolja, de azért nagyon jó! Legjobban az "üvöltős" részeket szeretem. Meg abban is van hip-hop rendesen!

Hát jó,de ez egy 1990-es szám.:D

A Linkin Parkot néhány éve még én is csíptem.

A Hybrid Theory az egyetlen albumom tölük,szóval sosem rajongtam annyira értük,mint a Muse-ért.

A Nightwish még egy jó zenekar,bár az is metál.

Asszem neked az alternatív rock jönn inkább be.

Bár ha szereted a HIM-et,akkor gondolom,hogy a goth stílus is.

Abban jó például a Placebo.

Bár én őket annyira nem csípem.

Egyébként volt idő amikor Limp Bizkit mániás voltam.

Tölük 2 album is megvolt.

Kár értük.:(

Hallgas bele az Operation Mindcrime albumba is.

Azon pl. a I'dont belive in love a kedvencem.

Egyébként jó énekes ez a Geoff Tate,nem?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...